Selasa, 7 Mei 2013

Kerja-Kerja

 
Alhamdulillah selesai PRU13, walaupun ditempat aku tak memihak pada BN tapi aku terima keputusan ini. Hari ni nak cerita tempat kerja baru saya. Hampir setengah bulan aku duduk di rumah menjadi surirumah sepenuh masa. Menunggu baby yang bakal lahir pada bulan puasa nanti, Memang sebelum berhenti kerja lagi aku dah bercadang kalau dah berhenti kerja aku nak kerja jahit baju di kedai kat tempat aku duduk ni part time pun tak apa asalkan dapat pengalaman dan ilmu macam mana orang pakar potong dan jahit baju.Adik aku dah terlebih dahulu kerja di situ dan aku tanya2 adik aku ada ke nak org lagi dia pun offer suruh aku kerja part time di situ untuk cantumkan baju kurung memandangkan aku ada mesin jahit di rumah boleh aku buat kat rumah sahaja. Alhamdulillah dah berbelas juga lah baju yang telah aku cantumkan. Tak lama lagi kandungan aku dah nak masuk 7 bulan rasa macam dah tak larat nak menjahit lepas ni nak minta jahit sulam pada leher sahajalah 
 

Ni kain yang belum di jahit. Aku tak jahit kain, Aku hanya jahit baju sahaja.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan